YoghurtbitarGrovt och gott! Lättbakade små frukostbröd som inte behöver rullas till runda bullar. Du behöver
Gör så här:Ca 30 stycken Blanda yoghurt och ljummet vatten och lös jästen i vätskan. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och rör någon minut tills allt löst sig. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en avlång rulle. Dela degen i 30 bitar. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk eller vispat ägg. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler och servera nybakade. Kommentar av
bix
5 januari 2010
Dåligt recept. Om det står att man ska knåda i en matberedare är det ju en fördel om degen går ner i en normal matberedare. Behövs storköksutrustning så borde det stå någonstans. Kanske slarvade jag som inte räknade och mätte i förväg men jag trodde inte att det krävdes.
Redaktionens kommentar
Nej, du ska inte behöva någon specialutrustning.
Svar av eels
23 augusti 2010
Behövs det ju sannerligen inte. En deg som innehåller 6 dl vätska är inga problem att knåda själv. Det gör jag själv 5 dagar i veckan. Är det så fruktansvärt svårt så kan du ta 1 dl mindre vätska så blir degen mindre. Kommentar av
nina
31 januari 2009
man ska INTE pensla innan det ska jäsa... jättetråkigt, nu har jag hållt på en hel dag med det här brödet å så jäser det INGENTING! kanske är självklar grej, men inte för en som precis börjat baka...
Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra att det inte blev bra. Penslingen påverkar dock inte jäsningen. Så om bröden inte jäst någonting så beror det på något annat fel. För varm degvätska som tog död på jästen?
Svar av AA
8 november 2010
Mina jäser inte heller. Vet inte vad det är med detta receptet men bra blir det i alla fall inte. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostLyxigt nybakat!Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst. EfterrätterKlassiskt!En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding? PizzaRuccolaEn välgjord pizza är en fest för både ögat och gommen. Baka den själv från grunden så behöves bara enkla pålägg för att lyckas. Börja med en riktigt god botten, luftig och frasig. Bäst lyckas du med en långjäst pizzadeg, men även en pizza gjord på snabb pizzadeg kan bli en läckerhet. Ska du ta med pizzan på utflykten passar ofta en mjuk pizzabotten bättre. En hemmakokt tomatsås och du är i land med en aubergine och ruccolapizza som slår många omständiga recept med massor av ingredienser. Som så ofta, det enkla kan vara det riktigt goda! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
jag har just börjat läsa här och baka egna bröd. igår gjorde jag grahamsbullarna , mycket uppskattat. ang detta recept så tänker jag gör som det står i början om du inte e så van så kan du experimentera senare , kommer jag att göra iallafall