![]() ![]() YoghurtbitarGrovt och gott! Lättbakade små frukostbröd som inte behöver rullas till runda bullar. Du behöver
Gör så här:Ca 30 stycken Blanda yoghurt och ljummet vatten och lös jästen i vätskan. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och rör någon minut tills allt löst sig. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en avlång rulle. Dela degen i 30 bitar. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk eller vispat ägg. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler och servera nybakade. ![]() ![]() 5 januari 2010
Dåligt recept. Om det står att man ska knåda i en matberedare är det ju en fördel om degen går ner i en normal matberedare. Behövs storköksutrustning så borde det stå någonstans. Kanske slarvade jag som inte räknade och mätte i förväg men jag trodde inte att det krävdes. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23 augusti 2010
Behövs det ju sannerligen inte. En deg som innehåller 6 dl vätska är inga problem att knåda själv. Det gör jag själv 5 dagar i veckan. Är det så fruktansvärt svårt så kan du ta 1 dl mindre vätska så blir degen mindre. ![]() ![]() ![]() 31 januari 2009
man ska INTE pensla innan det ska jäsa... jättetråkigt, nu har jag hållt på en hel dag med det här brödet å så jäser det INGENTING! kanske är självklar grej, men inte för en som precis börjat baka... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 november 2010
Mina jäser inte heller. Vet inte vad det är med detta receptet men bra blir det i alla fall inte. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
jag har just börjat läsa här och baka egna bröd. igår gjorde jag grahamsbullarna , mycket uppskattat. ang detta recept så tänker jag gör som det står i början om du inte e så van så kan du experimentera senare , kommer jag att göra iallafall