Tips mot kompakta bullar?
Jag älskar att baka bullar, lite grövre, men de blir så kompakta. Jag är noga med mjölmängden, så att jag inte tar för mycket. När jag arbetar degen så är den kladdig och jag brukar arbeta den ca 10 min i maskin. Har du några råd eller recept på goda grahamsbullar?
- Sanna
Svårt att säga varför bullarna blir kompakta. Du använder inte för mycket mjöl och du knådar med maskin lagom länge. (Se upp bara så att du inte tar för lite mjöl - degen ska ju gå att forma, annars flyter den bara ut!) Graham brukar gå fint att ha en rätt stor del av utan att bullarna blir kompakta, om du däremot använder grovt rågmjöl kan bullarna ha svårt att jäsa upp. Några förslag: Var noga med att lösa jästen i lagom varm vätska. Använd alltid lite salt när du bakar. Låt bullarna jäsa två gånger - först i bunke, sedan på plåt. Och ta god tid på dig vid andra jäsningen, då ska volymen helst bli den dubbla innan du bakar av bullarna. Sätt in bullarna i en riktigt varm ugn och sänk sedan temperaturen till rätt värme efter några minuter. Andra förslag är att byta vetemjöl till ett starkare mjöl, så att du får bättre och luftigare bullar. (Blanda till exempel vetemjöl special med grovt mjöl.) En mindre mängd havregryn gör bullarna både fiberrika och saftiga - också ett knep att prova. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKringlorAtt bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt! Enklaste - och godaste - pastanPasta på italienskaIbland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek. LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!
Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|