![]() ![]() Frukostbullar över natten![]() Frukostbullar ska serveras nybakta! Här är receptet som gör det möjligt att njuta av nygräddat men slippa baka på morgonen. 10 minuter i ugn är allt som krävs! Du behöver
Gör så här:Dag 1. På kvällen. Mät upp 3 dl kallt vatten i en bunke. Blanda torrjästen med havregryn och rör ut i vattnet. Rör i grahamsmjöl och 3 dl av vetemjölet. Rör tills degen är slät och tillsätt salt och olja. Rör igen och tillsätt sedan vetemjöl tills degen inte längre klistrar utan släpper smidigt från bunkens kanter. Ta nu upp degen på ett mjölat bakbord eller bänk. Dela i 10 lika stora bitar. Forma till runda, höga bullar eller avlånga bröd. Försök få dem höga, de flyter ut mycket under jäsningen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och täck med plastfolie eller en bakduk. (Med foliet torkar bröden mindre på ytan och blir ofta lite finare. ) Ställ du plåten i rumstemperatur över natten. Har du varmt i köket så ställ gärna den på en svalare plats. Bäst fungera recpetet när temperaturen är 15-20 grader. Dag 2. På morgonen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden mitt i ugnen samtidigt som du stänker en tesked vatten på ugnsbotten för att få ånga i ugnen. (Akta fingrar och ansikte - ångan är varm!) Grädda bröden i 5 minuter och sänk värmen till 200 grader. Grädda ytterligare 5 minuter. Lägg bröden på ett galler och täck med en bakduk eller lägg dem direkt i en duk i brödkorgen. Bröden är bäst nybakade men går också att frysa i plastpåse. ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej.Tänkte baka frukostbullar över natten. Kan man använda färsk jäst istället torrjäst? Ska mängden vara den samma i så fall?