Frukostbullar över nattenFrukostbullar ska serveras nybakta! Här är receptet som gör det möjligt att njuta av nygräddat men slippa baka på morgonen. 10 minuter i ugn är allt som krävs! Du behöver
Gör så här:Dag 1. På kvällen. Mät upp 3 dl kallt vatten i en bunke. Blanda torrjästen med havregryn och rör ut i vattnet. Rör i grahamsmjöl och 3 dl av vetemjölet. Rör tills degen är slät och tillsätt salt och olja. Rör igen och tillsätt sedan vetemjöl tills degen inte längre klistrar utan släpper smidigt från bunkens kanter. Ta nu upp degen på ett mjölat bakbord eller bänk. Dela i 10 lika stora bitar. Forma till runda, höga bullar eller avlånga bröd. Försök få dem höga, de flyter ut mycket under jäsningen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och täck med plastfolie eller en bakduk. (Med foliet torkar bröden mindre på ytan och blir ofta lite finare. ) Ställ du plåten i rumstemperatur över natten. Har du varmt i köket så ställ gärna den på en svalare plats. Bäst fungera recpetet när temperaturen är 15-20 grader. Dag 2. På morgonen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden mitt i ugnen samtidigt som du stänker en tesked vatten på ugnsbotten för att få ånga i ugnen. (Akta fingrar och ansikte - ångan är varm!) Grädda bröden i 5 minuter och sänk värmen till 200 grader. Grädda ytterligare 5 minuter. Lägg bröden på ett galler och täck med en bakduk eller lägg dem direkt i en duk i brödkorgen. Bröden är bäst nybakade men går också att frysa i plastpåse. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fika på trappanSolig fika på trappanAllas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan. SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeHärligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej.Tänkte baka frukostbullar över natten. Kan man använda färsk jäst istället torrjäst? Ska mängden vara den samma i så fall?