Rågbullar med linfrönGoda och mättande bullar med mycket fibrer och fin smak. Njut dem varma, gärna med en god hårdost! Du behöver
Gör så här:20 stycken Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler. Kommentar av
britt h
13 januari 2010
Fattas det inte något i degen den vart alldeles för hård Svar av Leif GW Persson
13 september 2011
Väg istället för dl. Kan bli för mkt då. 1dl vetemjöl = 60gr. Olika vikt för olika produkter. 1dl vatten = 100gr :-) Kommentar av
Jonas
20 januari 2010
Kalasgoda, barnen gillade dem också. Använde grovt och fint rågmjöl 50/50 och bara 550gr vetemjöl(ung 9dl) Kommentar av
baktoki-johanna
20 februari 2010
Jättegoda bullar! Hur goda som helst att rosta:) Jag hade i surdeg i degen också, blev bra. Bytte ut 2 deciliter vetemjöl mot grovt, ingen vidare skillnad men bättre för magen:) Kommentar av
Rebecca
9 augusti 2010
Varför heter de rågbullar när det bara är tre dl rågmjöl av totalt 14 dl mjöl ? Svar av eva li
15 december 2011
håller med! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! CrêpesSnabba pannkakor med god och matig fyllningCrêpes är bekvämmatens bekvämmat. Smidigt att ha färdigt i kylen när det är bråttom, lätt att frysa in direkt i ugnsformen, och en perfekt rätt att laga av pannkakor som blivit över. Crêpes är också lätt att fylla av det man för tillfället har hemma. Klassiska fyllningar som köttfärscrêpes, svampcrêpes eller kycklingcrêpes är gott som passar både vardag och på en buffé. Goda böncrêpes mättar fint, och lite lättare räkcrêpes, fyllda med räkstuvning, är enkel lyx som är lätt att laga även mitt i veckan. Med grönsaker, sallader och kanske en bit bröd räcker två crêpes per person långt en vardag. Och tillsammans med soppa passar de som varmt tillbehör. Snabb, lätt, billig och bekväm mat helt enkelt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
har ni bra recept på bröd som man kan göra på kort tid.typ på morgonen.
mvh susanne