![]() ![]() Rågbullar med linfrönGoda och mättande bullar med mycket fibrer och fin smak. Njut dem varma, gärna med en god hårdost! Du behöver
Gör så här:20 stycken Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler. ![]() ![]() 13 januari 2010
Fattas det inte något i degen den vart alldeles för hård ![]() ![]() ![]() 13 september 2011
Väg istället för dl. Kan bli för mkt då. 1dl vetemjöl = 60gr. Olika vikt för olika produkter. 1dl vatten = 100gr :-) ![]() ![]() ![]() 20 januari 2010
Kalasgoda, barnen gillade dem också. Använde grovt och fint rågmjöl 50/50 och bara 550gr vetemjöl(ung 9dl) ![]() ![]() ![]() 20 februari 2010
Jättegoda bullar! Hur goda som helst att rosta:) Jag hade i surdeg i degen också, blev bra. Bytte ut 2 deciliter vetemjöl mot grovt, ingen vidare skillnad men bättre för magen:) ![]() ![]() ![]() 9 augusti 2010
Varför heter de rågbullar när det bara är tre dl rågmjöl av totalt 14 dl mjöl ? ![]() ![]() ![]() 15 december 2011
håller med! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
har ni bra recept på bröd som man kan göra på kort tid.typ på morgonen.
mvh susanne