Rågbullar med linfrönGoda och mättande bullar med mycket fibrer och fin smak. Njut dem varma, gärna med en god hårdost! Du behöver
Gör så här:20 stycken Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler. Kommentar av
britt h
13 januari 2010
Fattas det inte något i degen den vart alldeles för hård Svar av Leif GW Persson
13 september 2011
Väg istället för dl. Kan bli för mkt då. 1dl vetemjöl = 60gr. Olika vikt för olika produkter. 1dl vatten = 100gr :-) Kommentar av
Jonas
20 januari 2010
Kalasgoda, barnen gillade dem också. Använde grovt och fint rågmjöl 50/50 och bara 550gr vetemjöl(ung 9dl) Kommentar av
baktoki-johanna
20 februari 2010
Jättegoda bullar! Hur goda som helst att rosta:) Jag hade i surdeg i degen också, blev bra. Bytte ut 2 deciliter vetemjöl mot grovt, ingen vidare skillnad men bättre för magen:) Kommentar av
Rebecca
9 augusti 2010
Varför heter de rågbullar när det bara är tre dl rågmjöl av totalt 14 dl mjöl ? Svar av eva li
15 december 2011
håller med! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorNya kladdiga kakorKladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen! Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningSvarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
har ni bra recept på bröd som man kan göra på kort tid.typ på morgonen.
mvh susanne