Rågbullar med linfrönGoda och mättande bullar med mycket fibrer och fin smak. Njut dem varma, gärna med en god hårdost! Du behöver
Gör så här:20 stycken Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler. Kommentar av
britt h
13 januari 2010
Fattas det inte något i degen den vart alldeles för hård Svar av Leif GW Persson
13 september 2011
Väg istället för dl. Kan bli för mkt då. 1dl vetemjöl = 60gr. Olika vikt för olika produkter. 1dl vatten = 100gr :-) Kommentar av
Jonas
20 januari 2010
Kalasgoda, barnen gillade dem också. Använde grovt och fint rågmjöl 50/50 och bara 550gr vetemjöl(ung 9dl) Kommentar av
baktoki-johanna
20 februari 2010
Jättegoda bullar! Hur goda som helst att rosta:) Jag hade i surdeg i degen också, blev bra. Bytte ut 2 deciliter vetemjöl mot grovt, ingen vidare skillnad men bättre för magen:) Kommentar av
Rebecca
9 augusti 2010
Varför heter de rågbullar när det bara är tre dl rågmjöl av totalt 14 dl mjöl ? Svar av eva li
15 december 2011
håller med! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! BagelsAnnorlunda fikabrödBagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels! LussekatterLussekatter och andra saffransbröd
Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
har ni bra recept på bröd som man kan göra på kort tid.typ på morgonen.
mvh susanne