Kletigt rågbröd?
Jag har en fråga angående Danskt rågbröd. Jag har ett par recept som jag bakar enligt beskrivning, men de har en tendens att bli degiga i mitten. Vilket gör att brödet kletar fast vid kniven när man skär. Har du något tips på hur man undviker detta eller vad jag kan tänkas göra för fel?
- Mari
Nu har jag inte sett receptet du bakar efter så jag får ge några generella förslag: Ju större andel av degen som består av rågmjöl, desto svårare att få ett "luftigt" bröd - beroende på att råg inte jäser upp på det sätt som vete gör. Du kan till exempel blanda i mera vete/ vete med hög proteinhalt. Om brödet är degigt tyder det på att det inte är genombakat. Jag skulle prova att förlänga tiden och eventuellt sänka temperaturen lite. Just grova rågbröd brukar ju behöva rätt långbaktid. Att skålla mjölet ger också ett bättre bakresultat, det kan du prova. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeCitronkakanCitronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar mångaSmidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd. BagelsFyllda bagels
Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|