Kletigt rågbröd?

Jag har en fråga angående Danskt rågbröd. Jag har ett par recept som jag bakar enligt beskrivning, men de har en tendens att bli degiga i mitten. Vilket gör att brödet kletar fast vid kniven när man skär. Har du något tips på hur man undviker detta eller vad jag kan tänkas göra för fel?

- Mari

Nu har jag inte sett receptet du bakar efter så jag får ge några generella förslag:

Ju större andel av degen som består av rågmjöl, desto svårare att få ett "luftigt" bröd - beroende på att råg inte jäser upp på det sätt som vete gör.

Du kan till exempel blanda i mera vete/ vete med hög proteinhalt.

Om brödet är degigt tyder det på att det inte är genombakat. Jag skulle prova att förlänga tiden och eventuellt sänka temperaturen lite. Just grova rågbröd brukar ju behöva rätt långbaktid.

Att skålla mjölet ger också ett bättre bakresultat, det kan du prova.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt






Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se

Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

sockerkakor.se


Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

Långpannan är lösningen på många kakproblem. Har du många kaksugna är det otroligt tacksamt att kunna laga mycket på en gång. Och dessutom snabbt! Har du lagat kladdkaka, brownies och mockarutor är det hög tid för omväxling. Prova morotskaka med choklad och apelsinsmak. En garanterad höjdare till fika och efterrätt!

 morotskaka.com


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...