Riskfylld bakning?
jag frågade om ungefärliga mått när man bakar (jag höftar alltid)
- SVEN
Hej! Nej, det finns inga direkta risker förknippade med att höfta när man bakar, tvärtom utvecklar du säkert en fingertoppskänsla för vilken mängd mjöl som krävs och så vidare. Då kan man ta vara på slattar i skåpen och lär sig att själv vidareutveckla recept, om man följer recept ibland. Däremot kan du inte förutse hur brödet ska bli från gång till gång. Men kanske gör det ingenting? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! Fika på trappanSolig fika på trappanAllas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan. SemlorDags för semlor!Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|