Tips på skorpdeg?
Vilken hastighet skall jag anväda till skorpdegar med en elvisp. Jag vispar 6 min på medelhastighet med degkrokar. Bullängderna faller alltid ihop och spricker. Varför. Jag har 185 gr på ugnen.
- Maria
Jag vet inte vilken sorts skorpor du bakar. Är det en jästdeg eller bakpulver? Om du bakar vanliga bullar till skorpor så är det bra att knåda ordentligt - 6 minuter med degkrokar låter inte för lång tid, snarare för kort. Att de faller ihop låter som om du har en för vek deg, det vill säga den bör ha mera mjöl i sig. Mer än så kan jag nog inte säga med det jag fick veta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat! HelgtipsetLasagne till helgen!En lasagne kan lagas på en mängd läckra sätt. Vegetarisk med keso, gjord på lammfärs eller varför inte kycklinglasagne? Och lasagne är inte svårlagat eller tidskrävande! Väl i ugnen sköter den sig själv och du får tid att fixa sallad, göra vitlöksbröd och provsmaka vinet! God helg önskar Pepparochsalt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|