Tips på skorpdeg?
Vilken hastighet skall jag anväda till skorpdegar med en elvisp. Jag vispar 6 min på medelhastighet med degkrokar. Bullängderna faller alltid ihop och spricker. Varför. Jag har 185 gr på ugnen.
- Maria
Jag vet inte vilken sorts skorpor du bakar. Är det en jästdeg eller bakpulver? Om du bakar vanliga bullar till skorpor så är det bra att knåda ordentligt - 6 minuter med degkrokar låter inte för lång tid, snarare för kort. Att de faller ihop låter som om du har en för vek deg, det vill säga den bör ha mera mjöl i sig. Mer än så kan jag nog inte säga med det jag fick veta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Rostade tillbehörEgna rotfruktschips till helgenDet är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys. Smak av höstHöstsmaker inför HalloweenVärm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen. EfterrätterKlassiskt!Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten. Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen. Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding. Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|