![]() ![]() Mjuka gifflarGifflar är verklig frukostlyx! Det här receptet ger mjuka, lite söta vetebrödsgifflar som smakar underbart med marmelad och ost... Du behöver
Gör så här:Cirka 16-20 gifflar Värm mjölken fingervarm och lös jästen i den. Blanda ner allt utom saltet och vetemjölet och rör någon minut, använd helst en matberedare eller annan hushållsmaskin. Tillsätt vetemjöl litet i taget till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter i bunken. Täck gärna med en bakduk eller med plast. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 16 eller 20 bitar. Rulla till bullar och låt bullarna vila några minuter. Kavla ut till tunna kakor som sedan rullas till gifflar. Dra ut en bit av degen och håll emot med andra handen, rulla till en tät rulle. Sätt gifflarna på bakplåtspapper eller smord plåt. Låt nu gifflarna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter. Baka av i 250 grader i 8-10 minuter om du gjort små gifflar och 10-12 om du gjort större. Låt svalna något på galler och servera sedan varma med smör, marmelad och en god ost. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Kavla ut till tunna kakor som sedan rullas till gifflar?
Dra ut en bit av degen och håll emot med andra handen, rulla till en tät rulle?
Jag förstår inte hur jag ska göra...
Menar du runda kakor? Kan du beskriva lite bättre? Jag vill gärna prova detta recept. Men jag förstår inte hur jag ska få rätt form på dem