Brytbröd med boveteEtt riktigt fibertillskott på morgonkvisten? Prova bovetebullar! Du behöver
Gör så här:25 bitar Koka upp vattnet och lägg i bovetet. Låt temperaturen sjunka till ljummet och lös i jästen. Knåda sedan i alla ingredienserna utom salt och vetemjöl i en matberedare eller degblandare. Kör någon minut och tillsätt vetemjölet till en lös deg. Knåda 10 minuter. Tillsätt saltet och kör 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Slå upp i en smord eller bakplåtsklädd långpanna. Pensla brödet med fil eller lite olja och strö på kli. Skär i 25-30 rutor med en vass kniv. Låt jäsa til dubbel storlek, 45-60 minuter. Baka av brudet i 250 grader i cirka 25 minuter. Kommentar av
Linnéa
4 april 2011
Blev inte alls som på bilden.. Men det var riktigt gott :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LyxfikaBästa bakelsetipsenSnabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika. HallonHallonår hela åretNär man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon? VåffeldagenFira våffeldagen!Vad ska man med färdig våffelmix till när det är så enkelt att göra våfflor själv? Det svåra är att välja! Frasvåfflor är garanterat goda våfflor, men det är å andra sidan klassiska svenska våfflor med ljummen mjölk också... Och glöm inte äggvåfflorna! Alla är bjudna på våffelfesten - självklart finns det gluten-, laktos- och mjölkfria recept. Ge våffel-järnet! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
kan man byta ut kruskakli mot havrekli för att få glutenfritt? Ja så klart byta ut vetemjölet också mot glutenfritt också