![]() ![]() Brytbröd med boveteEtt riktigt fibertillskott på morgonkvisten? Prova bovetebullar! Du behöver
Gör så här:25 bitar Koka upp vattnet och lägg i bovetet. Låt temperaturen sjunka till ljummet och lös i jästen. Knåda sedan i alla ingredienserna utom salt och vetemjöl i en matberedare eller degblandare. Kör någon minut och tillsätt vetemjölet till en lös deg. Knåda 10 minuter. Tillsätt saltet och kör 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Slå upp i en smord eller bakplåtsklädd långpanna. Pensla brödet med fil eller lite olja och strö på kli. Skär i 25-30 rutor med en vass kniv. Låt jäsa til dubbel storlek, 45-60 minuter. Baka av brudet i 250 grader i cirka 25 minuter. ![]() ![]() 4 april 2011
Blev inte alls som på bilden.. Men det var riktigt gott :) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
kan man byta ut kruskakli mot havrekli för att få glutenfritt? Ja så klart byta ut vetemjölet också mot glutenfritt också