Brytbröd med boveteEtt riktigt fibertillskott på morgonkvisten? Prova bovetebullar! Du behöver
Gör så här:25 bitar Koka upp vattnet och lägg i bovetet. Låt temperaturen sjunka till ljummet och lös i jästen. Knåda sedan i alla ingredienserna utom salt och vetemjöl i en matberedare eller degblandare. Kör någon minut och tillsätt vetemjölet till en lös deg. Knåda 10 minuter. Tillsätt saltet och kör 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Slå upp i en smord eller bakplåtsklädd långpanna. Pensla brödet med fil eller lite olja och strö på kli. Skär i 25-30 rutor med en vass kniv. Låt jäsa til dubbel storlek, 45-60 minuter. Baka av brudet i 250 grader i cirka 25 minuter. Kommentar av
Caramel
25 april 2011
kan man byta ut kruskakli mot havrekli för att få glutenfritt? Ja så klart byta ut vetemjölet också mot glutenfritt också Kommentar av
Linnéa
4 april 2011
Blev inte alls som på bilden.. Men det var riktigt gott :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! Bästa fisken i ugnTorsk med timjan
Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Helt misslyckat! Andra jäsningen jäste inget. Platt och torrt. Omöjligt att skära. Och vilken betydelse har 1 dl kruskakli i receptet?