![]() ![]() Klassiska sconesEtt härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones! Du behöver
Gör så här:4 stycken Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! Gillar du scones? Fler recept på www.scones.se! ![]() ![]() 22 maj 2009
var ser man denna kommentar? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Godast blir de dock om man använder filmjölk istället för mjölk. Om man vill göra en extra god variant som blir väldigt frasig ska man ha i lite smulad fetaost!