Kan man baka frallor på fullkorn?
I alla recept jag hittat står det att frallor ska bakas på vetemjöl. Kan man baka det på fullkornsmjöl om man vill vara lite nyttigare?
- Linnea
Visst kan du baka frukostbullar på grovt mjöl, men... då kommer det inte att bli frallor. För att få bröd som påminner om frallor i konsistens och smak behövs mjöl med hög proteinhalt, och ett grövre mjöl kommer inte att ge samma inkråm, samma lyft eller samma yta. En kompromiss är att använda vetemjöl special med fullkorn, eller att själv byta ut en del av vetemjölet mot fullkorn. Då kommer du att få bullar som påminner mera om frallor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingCitrongrilladCitron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak. Baka luftigt!Frasigt nybakat brödLuftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|