Tre bullar av en deg

Detta är bullarna för dej som inte kan välja sort! Eller om du vill bjuda på flera sorters nybakade bullar på en gång. Gör en deg och baka grahamsbullar, fröbullar och russinbullar med linfrön!

Du behöver

Grunddeg, grahamsbullar

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Russinbullar

  • 2 msk linfrön
  • 2 msk russin

Fröbullar

  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumafrön
  • 1 msk melonkärnor

Gör så här:

18 (3X6) bullar

Blanda jäst i det kalla vattnet så det löser sig helt.

Rör ner mjölsorterna och avsluta med 7 dl av vetemjölet - degen ska nu vara ganska lös. Knåda degen med hushållsmaskin eller för hand i fem minuter. Tillsätt saltet och oljan och knåda ytterligare några minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i tre delar. Knåda i ingredienserna till russinbullarna i en del och fröna till fröbullarna i en del. Den tredje delen av degen låter du vara som den är. Tillsätt så mycket extra vetemjöl att degen är lätt att hantera och håller ihop fint.

Forma degbitarna till tre runda bitar och låt dem ligga på bakbordet under en bakduk eller kökshandduk i cirka 45 minuter eller tills jäsningen kommit igång.

Dela varje del av degen i sex bitar. Forma till bullar, gärna med olika form och lägg dem glest på två bakplåtar med bakplåtspapper.

Låt nu bullarna jäsa till dubbel strolek i en kall (avstängd) ugn.

Ta ut plåtarna, värm ugnen till 225 grader och grädda bullarna i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler och servera bullarna nybakade.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com


Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

Kokos, choklad och muscavadosocker - detta är en riktigt läcker kladdkaka!

Bakas lätt i långpannan och räcker till många. Dessutom blir den bara godare av att vila någon dag innan den äts.

Så fram med förklädet och slå på ugnen - Det är dags att skaffa en ny kladdkaksfavorit!

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...