![]() ![]() Tre bullar av en deg![]() Detta är bullarna för dej som inte kan välja sort! Eller om du vill bjuda på flera sorters nybakade bullar på en gång. Gör en deg och baka grahamsbullar, fröbullar och russinbullar med linfrön! Du behöverGrunddeg, grahamsbullar
Russinbullar
Fröbullar
Gör så här:18 (3X6) bullar Blanda jäst i det kalla vattnet så det löser sig helt. Rör ner mjölsorterna och avsluta med 7 dl av vetemjölet - degen ska nu vara ganska lös. Knåda degen med hushållsmaskin eller för hand i fem minuter. Tillsätt saltet och oljan och knåda ytterligare några minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i tre delar. Knåda i ingredienserna till russinbullarna i en del och fröna till fröbullarna i en del. Den tredje delen av degen låter du vara som den är. Tillsätt så mycket extra vetemjöl att degen är lätt att hantera och håller ihop fint. Forma degbitarna till tre runda bitar och låt dem ligga på bakbordet under en bakduk eller kökshandduk i cirka 45 minuter eller tills jäsningen kommit igång. Dela varje del av degen i sex bitar. Forma till bullar, gärna med olika form och lägg dem glest på två bakplåtar med bakplåtspapper. Låt nu bullarna jäsa till dubbel strolek i en kall (avstängd) ugn. Ta ut plåtarna, värm ugnen till 225 grader och grädda bullarna i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler och servera bullarna nybakade. ![]() ![]() ![]()
|
|