Tre bullar av en deg

Detta är bullarna för dej som inte kan välja sort! Eller om du vill bjuda på flera sorters nybakade bullar på en gång. Gör en deg och baka grahamsbullar, fröbullar och russinbullar med linfrön!

Du behöver

Grunddeg, grahamsbullar

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Russinbullar

  • 2 msk linfrön
  • 2 msk russin

Fröbullar

  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumafrön
  • 1 msk melonkärnor

Gör så här:

18 (3X6) bullar

Blanda jäst i det kalla vattnet så det löser sig helt.

Rör ner mjölsorterna och avsluta med 7 dl av vetemjölet - degen ska nu vara ganska lös. Knåda degen med hushållsmaskin eller för hand i fem minuter. Tillsätt saltet och oljan och knåda ytterligare några minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i tre delar. Knåda i ingredienserna till russinbullarna i en del och fröna till fröbullarna i en del. Den tredje delen av degen låter du vara som den är. Tillsätt så mycket extra vetemjöl att degen är lätt att hantera och håller ihop fint.

Forma degbitarna till tre runda bitar och låt dem ligga på bakbordet under en bakduk eller kökshandduk i cirka 45 minuter eller tills jäsningen kommit igång.

Dela varje del av degen i sex bitar. Forma till bullar, gärna med olika form och lägg dem glest på två bakplåtar med bakplåtspapper.

Låt nu bullarna jäsa till dubbel strolek i en kall (avstängd) ugn.

Ta ut plåtarna, värm ugnen till 225 grader och grädda bullarna i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler och servera bullarna nybakade.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång!

 bakatårta.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...