Grahamsbullar

Frukostbullar som jäser under natten. Perfekt när du vill ha ett gott frukostbröd men inte vill baka på morgonen.

Du behöver

  • 5 dl kallt vatten
  • 5 g jäst
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk rapsolja
  • 10-11 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • (1/2 dl solrosfrön)

Gör så här:

32 stycken.

Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Rör ner grahamsmjöl, havregryn och oljan. Knåda sedan i vetemjöl till du har en ganska fast deg som går bra att forma. Strö nu i saltet och knåda tills det blandats väl i degen.

Dela degen i två lika långa strängar på en mjölad bänk. Dela sedan bitarna på mitten, gång på gång, tills du har 32 små degbitar.

Forma till runda, höga bullar och sätt på bakplåtspapper på plåt.

Ställ i plåtarna i kall ugn och låt stå över natten. (Det går också att ställa bullarna svalt i annat dragfritt utrymme)

På morgonen: Ta ut plåtarna och värm ugnen till 250 grader.
 Sätt in bullarna och grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler och servera varma.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av IS
15 juli 2013

Grahamsbullarna går ej att hålla ihop degen, för mycket sammanlagd mjölmängd med 4 dl grahamsmjöl, 4 dl havregryn och l vetemjöl. Bättring!

Kommentar av osignerat
21 september 2012

Hmm, ska det verkligen vara 5 gram jäst??

Redaktionens kommentar
Javisst - bröden ska jäsa sakta.

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

fisksoppa.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...