Grahamsbullar

Frukostbullar som jäser under natten. Perfekt när du vill ha ett gott frukostbröd men inte vill baka på morgonen.

Du behöver

  • 5 dl kallt vatten
  • 5 g jäst
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk rapsolja
  • 10-11 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • (1/2 dl solrosfrön)

Gör så här:

32 stycken.

Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Rör ner grahamsmjöl, havregryn och oljan. Knåda sedan i vetemjöl till du har en ganska fast deg som går bra att forma. Strö nu i saltet och knåda tills det blandats väl i degen.

Dela degen i två lika långa strängar på en mjölad bänk. Dela sedan bitarna på mitten, gång på gång, tills du har 32 små degbitar.

Forma till runda, höga bullar och sätt på bakplåtspapper på plåt.

Ställ i plåtarna i kall ugn och låt stå över natten. (Det går också att ställa bullarna svalt i annat dragfritt utrymme)

På morgonen: Ta ut plåtarna och värm ugnen till 250 grader.
 Sätt in bullarna och grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler och servera varma.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av IS
15 juli 2013

Grahamsbullarna går ej att hålla ihop degen, för mycket sammanlagd mjölmängd med 4 dl grahamsmjöl, 4 dl havregryn och l vetemjöl. Bättring!

Kommentar av osignerat
21 september 2012

Hmm, ska det verkligen vara 5 gram jäst??

Redaktionens kommentar
Javisst - bröden ska jäsa sakta.

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu


Chokladbollar

Baka de godaste chokladbollarna!

Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs!

Ställ fram ett stor fat hemgjorda chokladbollar och barnen kommer att flockas runt det på en gång. Det är något visst med bollarna som alltid går åt först på alla kalas. Dessutom är chokladbollar ofta något av det första många bakar, bekvämt lättgjorda som de är, utan att det behövs någon ugn.
Men chokladbollen kan lätt få lite vuxnare smak. Klassiskt är arraksbollar, där spriten sätter touch tillsammans med chokladen. En perfekt kaka till kaffe eller te! Prova ett nytt, gott recept på mockabollar – chokladbollar med kaffesmak och riven mandelmassa. Bollarna vänds i smält choklad och du har en härlig jättepralin till fikat eller efterrätten.
Chokladbollar med russin och kakao nibs, krossade kakaobönor, är också vuxengodis med tydlig chokladsmak. En chokladboll som knappast passar barnkalaset, men väl ett elegant kakfat!

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...