![]() ![]() Nyponbröd i långpannaEtt saftigt, samkrikt frukostbröd som bakas som brytbröd direkt i en långpanna. Du behöver
Gör så här:25 bitar Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner allt utom vetemjölet och saltet. Rör några minuter och tillsätt sedan mjölet. Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Degen ska vara ganska lös. Pensla med filmjölk eller mjölk och strö över lite linfrön. Skär degen i rutor med en vass kniv ? ta gärna lite olja på kniven så fastnar den inte så lätt. Låt nu brytbrödet jäsa till dubbel storlek, 40-60 minuter. Baka av i 250 grader i 18-20 minuter. Serveras nybakade, men går fint att frysa i plastpåse. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Låter gott och enkelt. Är det samma pulver som till nyponsoppa?