Nyponbröd i långpannaEtt saftigt, samkrikt frukostbröd som bakas som brytbröd direkt i en långpanna. Du behöver
Gör så här:25 bitar Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner allt utom vetemjölet och saltet. Rör några minuter och tillsätt sedan mjölet. Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Degen ska vara ganska lös. Pensla med filmjölk eller mjölk och strö över lite linfrön. Skär degen i rutor med en vass kniv ? ta gärna lite olja på kniven så fastnar den inte så lätt. Låt nu brytbrödet jäsa till dubbel storlek, 40-60 minuter. Baka av i 250 grader i 18-20 minuter. Serveras nybakade, men går fint att frysa i plastpåse.
Redaktionens kommentar
Nej, nyponpulver är bara malda nypon, utan socker mm. Men det går säkert med nyponsoppspulver också - prova!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! KaffedrinkarHöj värmen!Vad sägs om en klassisk Irish coffe, en fåtölj och en god bok? Eller kanske en Café Orange, när kvällskylan kommer krypande. Så tänd stearinljusen och hämta favoritfilten. Sen är det bara kaffedrinken som saknas... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Låter gott och enkelt. Är det samma pulver som till nyponsoppa?