![]() ![]() Mjuka grahamsbullar![]() Mjuka frukostbullar med knaprig yta och god grahamssmak! Perfekta till en långfrukost, eller att ha färdiga i frysen när du snabbt behöver brödbullar. Mjölk gör bullarna mjuka. Du behöver
Gör så här:Häll mjölen i en degbunke, matberedare eller degblandare. Lös jästen i mjölken och häll i olja och honung. Knåda i grahamsmjölet och vetemjölet. Knåda nu ihop till en slät deg i cirka 5 minuter, gärna med maskin. Tillsätt saltet och knåda ytterligare någon minut. Låt nu degen jäsa i degbunken under en bakduk i cirka 30 minuter eller tills jäsningen kommit igång ordentligt. Ta upp degen på en mjölad yta och rulla ut den till två jämntjocka längder. Dela degen på mitten tills du får 24 bitar. Rulla degbitarna till bullar och lägg dem så glest som möjligt på bakplåtspapper på två plåtar. Ställ plåtarna att jäsa i en avstängd (kalla) ugn med en liten skål vatten i botten. Nu ska bullarna jäsa till dubbel storlek. Tiden varierar men räkna med cirka en timme om det är varmt i rummet. Det är viktigt att degen får tid på sig att jäsa ut ordentligt - ha tålamod och utgå ifrån att bullarna ska bli dubbelt så stora när de är färdigjästa. Ta ut plåtarna ur ugnen och värm den til 250 grader. Sätt in plåtarna, om du använder varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna på en gång, annars gräddar du en plåt åt gången. Sänk värmen till 200 grader och grädda bullarna i cirka 10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler. Vill du frysa dem så gör det så fort de är svala. ![]() ![]() ![]()
|
|