![]() ![]() Morotsbullar![]() Rivna morötter i degen gör morotsfrallorna härligt saftiga. Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:24 stycken Fördeg: Smula jästen och lös den i vattnet. Rör ner vetemjölet. Täck över med plastfolie eller lock och ställ i kylen. Låt stå över natten eller cirka 10 timmar.
Huvuddeg: Lös jästen i det fingervarma vattnet. Blanda samman med fördegen och tillsätt rapsolja, morötter, grahamsmjöl och salt. Arbeta in vetemjölet och knåda degen i 7-8 minuter i maskin eller 12-15 för hand. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 1 1/2 timme. Ta upp degen på bakbordet. Dela den i 24 delar om cirka 65-70 vardera och rulla bullar. Låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper under duk ytterligare 1 1/2 timme, eller till dubbel storlek. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme i 12-15 minuter. Låt svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|