Smarta frukostbullar

Detta är nog de perfekta frukostbröden: Du gör degen på kvällen och låter den jäsa på natten. Nybakta, smakrika och knapriga bullar på morgonen!

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 5 g jäst
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 dl rågmjöl
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 2 msk baksirap (eller 2 tsk bakmalt)

Gör så här:

Vispa ut jästen i det kalla vattnet. Rör ner havregyn, grahamsmjöl och rågmjöl. Tillsätt hälften av vetemjölet och rör sedan ner salt, olja och sirap.

Rör och knåda i resten av vetemjölet tills du har en deg som är möjlig att knåda.

Låt nu degen jäsa i degbunken i kyl eller svalt över natten.

På morgonen stjälper du försiktigt upp degen på en mjölad yta. Försök att inte knåda eller pressa ut luften ur degen utan forma den till en rektangel och strö över mjöl så att den går att hantera. Klipp eller skär sedan 16 avlånga bitar av degen och lägg dem glest på 2 bakplåtar. Du kan behöva mjöl för att degen inte ska vara klibbig.

Värm upp ugnen till 250 grader med 2 tsk vatten i botten.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-14 minuter.

Låt svalna något på galler och servera dem varma.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se


Småkakor

Nya småkakorna som alla kan baka!

Glöm kexpaketet: Enkla havrekakor kan alla baka!

Hembakat är alltid godast. Men ibland vill man bara ha något lättbakat utan att stå länge i köket. Småkakor är det perfekta allternativ till köpta kex eller torra bullar.
Klassiska syltkakor eller chokladbröd är alltid gott. Men prova ett nytt, lättbakat recept: Enkla havrekakor är superlätt att lyckas med. Dessutom både snabba och billiga, men framförallt goda! Eller så bakar du en variant på havrekakor med kardemumma och russin som omväxling. Gillar du kolakakor? Prova våra nya chokladkolakakor som är en blandning av kolakaka och chokladkaka. Eller kanske ett nytt recept på glutenfria havrekakor med kokos? Riktigt gott och lättbakat till fikat!

 smakakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...