![]() ![]() Smarta frukostbullarDetta är nog de perfekta frukostbröden: Du gör degen på kvällen och låter den jäsa på natten. Nybakta, smakrika och knapriga bullar på morgonen! Du behöver
Gör så här:Vispa ut jästen i det kalla vattnet. Rör ner havregyn, grahamsmjöl och rågmjöl. Tillsätt hälften av vetemjölet och rör sedan ner salt, olja och sirap. Rör och knåda i resten av vetemjölet tills du har en deg som är möjlig att knåda. Låt nu degen jäsa i degbunken i kyl eller svalt över natten. På morgonen stjälper du försiktigt upp degen på en mjölad yta. Försök att inte knåda eller pressa ut luften ur degen utan forma den till en rektangel och strö över mjöl så att den går att hantera. Klipp eller skär sedan 16 avlånga bitar av degen och lägg dem glest på 2 bakplåtar. Du kan behöva mjöl för att degen inte ska vara klibbig. Värm upp ugnen till 250 grader med 2 tsk vatten i botten. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna något på galler och servera dem varma. ![]() ![]() ![]()
|
|