Varför blir det platta bullar?
Jag bakade de frukostbullar som heter Havrebullar. De skulle jäsa vid två tillfällen a 60 min. Dessutom så satte man en fördeg kvällen innan. Ändå så blev mina bullar små och platta. Har jag misslyckats med jäsningen? Vad har förjäsningsdegen för funktion?
- Osignerat
Tråkigt att höra att bullarna blev platta. Någonting har gått snett i jäsningen ja. Fördegen är till för att få bättre volym på brödet och för att brödsmaken ska växa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? HonungHonung sätter smakHonungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Viktigt att jäsa under bakduk samt över varm spis,håll fönstrena stängda för bästa storlek