Varför blir det platta bullar?
Jag bakade de frukostbullar som heter Havrebullar. De skulle jäsa vid två tillfällen a 60 min. Dessutom så satte man en fördeg kvällen innan. Ändå så blev mina bullar små och platta. Har jag misslyckats med jäsningen? Vad har förjäsningsdegen för funktion?
- Osignerat
Tråkigt att höra att bullarna blev platta. Någonting har gått snett i jäsningen ja. Fördegen är till för att få bättre volym på brödet och för att brödsmaken ska växa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VardagsfestDragongrytaIngenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen! BakabullarÄppelbullarIngenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder! TorsdagÄrtsoppanÄrtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november! Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak. Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa, och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa! Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor, gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Viktigt att jäsa under bakduk samt över varm spis,håll fönstrena stängda för bästa storlek