![]() ![]() Havrebullar med russinEtt gott recept på frukostbullar utöver det vanliga. Kräver lite mera jobb, men är väl värda mödan. Delar av degen görs kvällen innan. Du behöverFördeg
Deg
Gör så här:40 stycken Blanda fördegen i en bunke och låt stå svalt över natten. Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner fördegen och allt utom saltet och vetemjölet. Rör några minuter och tillsätt sedan mjölet. Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 40 bitar (45 gram styck). Rulla till bullar och platta till lite, nagga gärna med en gaffel. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Pensla bullarna med filmjölk eller mjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 40-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Spruta gärna in lite vatten i ugnen med en blomspruta när du sätter in bullarna så får de bättre yta. Låt svalna något på galler innan servering. ![]() ![]() 12 januari 2011
Blir inte detta en väldigt stum och hård deg? Ska detta verkligen funka? Och lite misstänksam blir man när det anges i receptet först att det ska bli 20 bullar sen står det dela degen i 40 bitar..... Okej degen är i blandaren och knådas just nu, vi får se om man kan använda bullarna som kanonkulor sen.... ;) ![]() ![]() ![]() 7 november 2008
Varför skriver ni i gram ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
JJag behöver i mått! Har ingen våg...