Dinkel i stället för vete?
Kan man byta ut vetemjölet i recepten till dinkelmjöl eller sojamjöl istället? Med tanke på glutenallergi.
- Pärlemor 54
Nja... bara dinkel kan bli lite tungt och klistrigt. Du kan prova med fint dinkelmjöl, men räkna med att det behöves lång jästid och lite mera tid i ugn. Om du kan tänka dig att blanda ut den med lite glutenfri mix, fin så tror jag du får ett resultat som mera påminner om orginalet. Prova dig fram och räkna med att du får ändra på mängden mjöl för att få en deg som är hanterbar.
Redaktionens kommentar
Det har du rätt i - brödet blir inte glutenfritt med dinkel. Men endel tål dinkel bättre än vanligt vetemjöl. Men som sagt - inte grlutenfritt!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. JulbrödHembakat bröd till julBrödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Inte kan man byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl för att få det glutenfritt! Dinkel innehåller ju lika mycket gluten som vanligt vete! Vad är detta?