Dinkel i stället för vete?
Kan man byta ut vetemjölet i recepten till dinkelmjöl eller sojamjöl istället? Med tanke på glutenallergi.
- Pärlemor 54
Nja... bara dinkel kan bli lite tungt och klistrigt. Du kan prova med fint dinkelmjöl, men räkna med att det behöves lång jästid och lite mera tid i ugn. Om du kan tänka dig att blanda ut den med lite glutenfri mix, fin så tror jag du får ett resultat som mera påminner om orginalet. Prova dig fram och räkna med att du får ändra på mängden mjöl för att få en deg som är hanterbar.
Redaktionens kommentar
Det har du rätt i - brödet blir inte glutenfritt med dinkel. Men endel tål dinkel bättre än vanligt vetemjöl. Men som sagt - inte grlutenfritt!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltPeppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon. SconesMajssconesMat äter vi förstås oavsett väder, men när solen nu börjat lysa varmare blir man ofta sugen på någonting lätt och gott. Scones passar utmärkt som solig försommarfika! Någonting snabbare går det knappast att hitta och så enkelt att alla klarar av att baka dem. Men framförallt är det så gott med nybakade scones... Prova ett extra soligt recept med majsmjöl i degen! Majsscones går fint att servera med smör, marmelad och vanlig hårdost. Men de smakar också fint tillsammans med en bit ädelost eller en skiva lufttorkad skinka. Solig vårfika önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Inte kan man byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl för att få det glutenfritt! Dinkel innehåller ju lika mycket gluten som vanligt vete! Vad är detta?