![]() ![]() FranskbrödFinns det någonting godare till frukost än helt nybakade frallor? Detta recept tar lite tid, men franskbrödbullarna blir härligt frasiga! Du behöverFördeg
Deg
Gör så här:25-30 bullar Blanda ingredienserna till fördegen och ställ dem att jäsa i rumstemperatur över natten. Lös sedan jästen och fördegen i vattnet, blanda ner alla övriga ingredienser och knåda med degblandare eller matberedare i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela i 25-30 bitar och rulla till bullar. Platta ut dem lite och sätt på baklåtspapper eller smord plåt. Pensla eventuellt med vatten och dekorera med sesamfrön eller vallmofrön. Sätt nu ugnen på lägsta temperatur, cirka 40-50 grader. Sätt in en skål med vatten i botten och låt bullarna jäsa i ugnen till dubbel storlek. Ta ut bullarna och värm ugnen till 250 grader. Sätt in bullarna och spruta samtidigt in vatten i ugnen med en blomspruta. Efter tre minuter sänks temperaturen till 200 grader. Baka bullarna i 22-25 minuter. Låt svalna på galler och spruta gärna lite vatten på bullarna när de kommer ur ugnen. ![]()
![]() 19 juni 2015
Fördegen blev otroligt stabbig, värre än trolldeg. Jag hade i en extra dl vatten så blev den hanterlig. Och notera att det är "alla ingredienser UTOM SALT som ska i vid första knådningen. För övrigt blev de jättegoda och vackra! ![]() ![]() ![]() 24 juni 2011
Skålen med vatten, som man sätter in under jäsningen... ska den vara kvar under gräddningen också? ![]() ![]() ![]() 22 mars 2011
Ska verkligen bullarna gräddas så länge? Det bruakr ju vara 10-15 minuter när det gäller "brödbullar". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 oktober 2008
Mycket goda, bytte ut vetemjölet mot vetemjöl special med fullkorn. Kan tänka mig att de är ännu godare med vanligt vitt mjöl. :) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Varför socker?!