![]() ![]() Fiberbullar, osötadeRiktigt grova och goda frukostbullar! Passar fint med ost och en kopp starkt kaffe eller te. Bullarna går även fint att kalljäsa under natten och baka av på morgonen. Du behöver
Gör så här:18 stycken Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. (Om du vill kalljäsa bullarna i kyl över natten täcker du dem i stället med plast och ställer in dem i kylen. Tag ut några minuter innan de sak gräddas på morgonen.) Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler. ![]() ![]() 14 april 2012
Saltet försvårar bildandet av fina glutentrådar eller nått sånt. Jag har dock aldrig märkt någon större skillnad ![]() ![]() ![]() 4 mars 2011
kan man frysa sånt här bröd? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 juni 2009
bytte hälften av vetemjölet till rågmjöl. smarr! ![]() ![]() ![]() 5 juni 2010
Mitt och familjens nya favvobröd!! Supergott!!! ![]() ![]() ![]() 3 januari 2009
var lite tröga i degen efter att man helt i ca 8 dl vetemjöl och alt annat !! men var super goda.. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Varför ska man lägga i saltet sist? Jag la i allt på en gång. Vi får se hur det blir.