Snygga bröd snitt?
Hur får man till de där snajdiga snitten över bröden? Skär man strax innan de ska in i ugnen, ska man ha någon särskild vinkel eller något? Själv misslyckas jag alltid, så ett par råd skulle sitta fina fisken
- DP
Mitt tips är att snitta med en vass, fintandad kniv, innan bröden börjat jäsa. Skär rakt. Och du penslar bröden så gör det först. Vill du vara riktigt noga kan du ha lite matolja på kniven. Lycka till med snygga frukostbröd! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Grilla ost!Fest med ost på grillenGrillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare! Lyxig risottoKrämig räkrisotto
Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|